Brązowy cukierek cioci Billa
Brązowy cukierek cioci Billa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 15 i kosztuje $2.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 61g tłuszczu i w sumie 889 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 92 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, ekstrakt z wanillanu, połówki pekanu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 45%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Brązowy cukierek cioci Billa, Ciocia Peggy i Wujek Bill Gołąbki, oraz Pieczone warzywa Billa.
Instrukcje
Posmaruj masłem naczynie o wymiarach 9x13 cali i średni, ciężki rondel.
W rondelku z masłem połącz 4 szklanki cukru i śmietanę. Przygotuj się.
Na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu wlej pozostałe 2 szklanki cukru. Gotuj, ciągle mieszając, aż cukier zacznie się topić.
Umieść rondel na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Kontynuuj gotowanie i mieszaj cukier na patelni, aż całkowicie się rozpuści i stanie się jasnobrązowy.
Wlej stopiony cukier bardzo powoli, cienkim strumieniem, do lekko gotującej się śmietany, ciągle mieszając( ten krok może zająć pięć minut i działa najlepiej, jeśli ktoś silny naleje stopiony cukier v-e-r-y s-l-o-w-l-y.)
Podgrzej teraz, bez mieszania, do 242 do 248 stopni F (116 do 120 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wrzucona do zimnej wody utworzy twardą, ale giętką kulkę.
Zdejmij z ognia i dodaj sodę oczyszczoną (mieszanina będzie się pienić). Wrzuć masło do spieniającej się mieszanki i odstaw na 30 minut bez mieszania.
Dodaj wanilię drewnianą łyżką i energicznie mieszaj, aż mieszanina straci połysk, 10 do 15 minut. Następnie złóż orzechy pekan i szybko zamień cukierki w przygotowane danie 9x13 cali.
Ostudzić, aż się rozgrzeje i pokroić na 1 calowe kawałki.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Nomine Renard Brut. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
![Nomine Renard Brut]()
Nomine Renard Brut
Nuty cytrusowe, biała brzoskwinia i herbatniki maślane, świeże i bogate usta, owocowe i chrupiące z mineralnym wykończeniem.Mieszanka: 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier