Brązowa Marchewka Z Cukrem
Brązowa marchewka z cukrem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Za 43 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis ma 196 kalorii, 1G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 4 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga melasy, marchwi, brązowego cukru i rozmarynu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 38%. Ten wynik nie jest tak super. Podobne przepisy to Brązowe Słodzone Grzyby Balsamiczne, Łosoś brązowy wędzony herbatą, oraz Crème Anglaise z truskawkami o brązowym cukrze.
Instrukcje
Na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić marchewki, rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Gdy olej zacznie lekko palić, dodaj marchewki i dopraw solą i czarnym pieprzem. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj marchewki, aby posmarować olejem i przyprawami.
Po kilku minutach gotowania marchewki dodaj brązowy cukier i melasę i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj trochę wody, aby stały się miękkie bez przypalania cukru. Kontynuuj gotowanie do miękkości, około 5 do 8 minut.
W razie potrzeby dodaj więcej wody, ale sos powinien być wystarczająco gęsty, aby pokryć marchewki i powinien bąbelkować wokół krawędzi patelni. Marchewki powinny być delikatne i dość plonujące po przekłuciu czubkiem noża.
Dodaj masło i gałązkę rozmarynu. Gdy masło się rozpuści, usuń gałązkę rozmarynu i wyrzuć.
Przełóż marchewki do miski i udekoruj posiekanymi wierzchołkami marchwi.
Podawaj natychmiast lub pozwól "odpocząć" trochę przed podaniem.