Brzoskwiniowa Tarta Ricotta
Brzoskwiniowa tarta Ricotta wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać masło, pepitas, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Tarta Z Ricottą, Tarta Szparagowa Ricottan, oraz Tarta Ze Szpinakiem Ricotta.
Instrukcje
Napełnij średni rondel wodą i zagotuj. Upuść brzoskwinie do wody na 10 sekund.
Wyjąć i spłukać pod zimną wodą. Użyj małego noża, aby zsunąć Skórki.
Każdą brzoskwinię pokroić na 8 klinów; odstawić.
Połączyć ricottę i 1/4 szklanki cukru; odstawić. W małej misce, połączyć cynamon, gałka muszkatołowa, i pozostały cukier; odstawić.
Lekko mąkę z tyłu dużej blachy do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na pizzę do grubości 1/4 cala.
Wyłożyć ciasto z tyłu blachy do pieczenia i posmarować połową masła. Rozgrzej grill gazowy do wysokiej temperatury; ustaw temperaturę na niską po 15 minutach. (Jeśli gotujesz na węglu drzewnym, pozwól, aby węgiel się spalił, aż pokryje się szarym popiołem.) Za pomocą blachy do pieczenia jak duża łopatka, Odwróć ciasto bezpośrednio na grill. Gotować, aż spód ciasta zacznie brązowieć, 4 do 6 minut. (Skorupa może pękać.) Za pomocą szczypiec przesuń ciasto z powrotem na blachę do pieczenia, a następnie odwróć niewzruszoną stronę na ruszt.
Ugotowaną stronę ciasta posmarować pozostałym masłem. Ułóż brzoskwinie na wierzchu.
Posypać pepitami i przyprawionym cukrem. Przykryć grill i gotować przez 8 do 12 minut lub aż spód skorupy brązowie. Przesuń na blasze do pieczenia.
Podawać na ciepło ze słodzoną ricottą.
Metoda deszczowa: Rozgrzej piekarnik do 375 F.
Połowę masła posmarować blachą do pieczenia. Przygotować słodką mieszankę ricotta jak powyżej. Przygotować ciasto jak wyżej i umieścić go na blasze do pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i top z brzoskwiniami, pepitas, i przyprawione cukrem.
Piec 10 więcej minut lub aż skorupa jest złoty.