Mrożone Ciasto Bezowe Z Marakui
Mrożone ciasto bezowe z marakui może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Jeśli masz masło, śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Mrożone Ciasto Bezowe Z Marakui, Ciasto bananowe z marakui karmelem i bezą kokosową, oraz Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°.
Narysuj 3 (14 na 3 cale) prostokąty, w odległości około 3/4 cala, na pergaminie. Obróć papier (będą widoczne prostokąty) i połóż go na lekko masłowej dużej blasze do pieczenia.
Ubij białka ze szczyptą soli w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty. Ubić w cukrze, 1 łyżka na raz, następnie zwiększyć prędkość do wysokiej i kontynuować bicie, aż białka przytrzymaj sztywne błyszczące szczyty, o 4 minut z mikserem stojącym lub 8 do 10 minut z ręcznym.
Przełożyć bezę Do Woreczka z końcówką 1/3 cala i całkowicie wypełnić prostokąty. Delikatnie wygładzić blaty, następnie piec w środku piekarnika, aż będzie jędrny i bardzo blady złoty, 45 do 60 minut. Wsuń warstwy Bez (na pergaminie) na duży stojak. Całkowicie ostudzić, a następnie ostrożnie obrać pergamin.
Roztopić masło ze skrobią kukurydzianą, miąższem z marakuji i 3/4 szklanki cukru w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Całe jajko i żółtka ubić w dużej misce, aż się połączą, a następnie dodać mieszaninę masła w strumieniu, ubijając.
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając stale, aż wystarczająco grube, aby utrzymać znak trzepaczką i pierwszy pęcherzyk pojawia się na powierzchni, 3 do 5 minut.
Przenieść twaróg natychmiast do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie.
Ubij śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami cukru mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć 2 szklanki bitej śmietany na twarożek, tworząc mus (do nadzienia i lukru).
Przenieść 3/4 szklanki bitej śmietany do małej miseczki i rezerwy, schłodzone, na warstwę śmietany. Złożyć 1/2 szklanki musu do pozostałej bitej śmietany, a następnie przenieść do oczyszczonego worka z ciastem wyposażonego w końcówkę 1/8 cala i rezerwy, schłodzone, do dekoracyjnego lukru.
Ułóż 1 warstwę bezy, płaską stroną w dół, na talerzu i równomiernie rozprowadź 3/4 szklanki musu. Przykryć kolejną warstwą bezy i równomiernie rozprowadzić bitą śmietaną. Przykryć pozostałą warstwą bezy, płaską stroną do góry, a pozostały mus rozprowadzić równomiernie na wierzchu i bokach ciasta, wygładzając łopatką do ciasta. Lukier dekoracyjnie wyłożyć na wierzch ciasta, następnie zamrozić, odsłonić, aż do jędrności, co najmniej 3 godziny.
Około 1 godziny przed podaniem włożyć ciasto do lodówki, aby lekko zmiękło.
* Ciasto można zamrażać do 2 dni. Gdy ciasto jest twarde, przykryć folią; usuń folię przed zmiękczeniem w lodówce.* Dostępne na rynkach Latino i niektórych supermarketach.