Bułeczki cynamonowe babci Carroll
Need a wegetariański posiłek poranny? Bułeczki cynamonowe babci Carroll mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Babcie bułeczki cynamonowe, Babcie bułeczki cynamonowe, oraz Bułeczki cynamonowe babci Billie.
Instrukcje
W 2-quart patelni na średnim ogniu, podgrzać mleko do letniego. W dużej misce rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej (11
Jeśli używasz wytrzymałego miksera: z uchwytem łopatkowym, wymieszaj mleko, 3 łyżki cukru, 2 łyżki masła, sól i 3 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży. Ubijaj wysoko, aż lekko rozciągniesz, około 2 minut. Przełącz na hak do ciasta i, na średniej prędkości, ubijaj w 1 1/2 szklanki więcej mąki, aż powstanie sztywne ciasto. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto wyciągnie czysto z miski, 5 do 7 minut dłużej; jeśli ciasto jest nadal lepkie, dodaj więcej mąki, 1 łyżka na raz.
Jeśli mieszanie ręcznie: drewnianą łyżką, wymieszać mleko, 3 łyżki cukru, 2 łyżki masła, sól i 3 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży. Energicznie mieszać, aż lekko rozciągliwy, 2 do 4 minut. Wymieszać w 1 1/2 szklanki więcej mąki, aż powstanie sztywne ciasto. Zeskrobać mąkę i ugniatać, aż będzie gładka, elastyczna i nie będzie już lepka, około 8 minut; dodać mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu. Powrót ciasta do miski.
Przykryć miskę hermetycznie i pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż podwoi się, 1 do 1 1/2 godziny.
Zeskrobać ciasto na mąkę i nacisnąć delikatnie, aby wydmuchać powietrze. Podziel na pół.
Zwiń każdą połowę w prostokąt o wymiarach 10 na 16 cali.
Rozłóż 6 łyżek masła na każdym prostokącie. W małej misce wymieszać 1 1/4 szklanki cukru z cynamonem.
Posypać połowę mieszanki na każdym prostokącie.
Zaczynając od długiej krawędzi, Zwiń każdy prostokąt w ciasny cylinder.
Wytnij każdy cylinder na sześć równych części.
Miejsce, wyciąć bok w dół i nieco od siebie, w dwóch 7-przez 11-calowe patelnie do pieczenia. Przykryć Patelnie i odstawić w temperaturze pokojowej, aż rolki będą prawie podwojone, 1 do 1 1/2 godziny.
Piec w piekarniku 350, aż bułki są rumiane, 30 do 35 minut. Schłodzić na patelni 10 minut, następnie skropić lukrem.
Podawać na ciepło z patelni.
Lukier: w misce wymieszać 3 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczkę wanilii i 1/4 szklanki wody. Cienkie z wodą, jeśli oblodzenie jest zbyt grube, aby mżeć.