Bryłki Bażanta

Bryłki Bażanta
Bryłki bażanta wymagają około 35 minut od początku do końca. Za 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 724 kalorii, 39g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis od Allrecipes wymaga maślanych okrągłych krakersów, mleka, mąki i zmiękczacza mięsa. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jak gotować bażanta: pieczony Bażant z masłem ze śmietaną i burbonem, Bażant Z Bruschettą, oraz Bażant À La Russe.

Instrukcje

1
Rozgrzej frytkownicę do 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
2
Posyp mięso bażanta zmiękczaczem do mięsa i lekko ubij młotkiem, aby wszystkie kawałki były jednolite i tej samej grubości. Za pomocą średniej miski połącz mąkę, przyprawioną sól, pieprz, płatki ziemniaczane i pokruszone okruchy krakersów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy KrakersówOkruchy Krakersów
Płatki Ziemniaczane InstantPłatki Ziemniaczane Instant
Sól SezonowanaSól Sezonowana
BażantBażant
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dobrze wymieszaj i odstaw na bok.
4
W osobnej średniej misce wymieszaj jajko i mleko i ubij do uzyskania gładkości. Zanurz paski mięsa bażanta w mieszance jajecznej, a następnie zanurz każdy pasek w mieszance mąki. Dobrze i dokładnie posmaruj i ułóż na talerzu, aby paski można było łatwo przenieść do frytkownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
MlekoMleko
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść paski we frytownicy ustawionej na 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C) na złoty kolor. (Uwaga: Możesz również smażyć je na patelni na patelni na średnim lub dużym ogniu z 1 szklanką oleju do smażenia na patelni, ale może być konieczne odwrócenie ich, jeśli nie są zanurzone w oleju.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
PatelniaPatelnia

Polecane wino: 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Napój Alkoholowy, Składnik, Pinot Noir, Wytrawne Czerwone Wino, Chardonnay, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Riesling, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu

Białe wino, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór na bryłki kurczaka. Białe mięso jest zwykle łączone z białym winem, aby nie przytłoczyć smaku mięsa, więc chardonnay i sauvignon blanc to Bezpieczny Wybór. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznurek na złotym tle. Owocowy nos i pyszny, trwały smak cukru jęczmiennego i brioche. Bardzo żywe wino, które jest bardzo wszechstronne. To jasny, niefrasobliwy Szampan na każdą imprezę!Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami wieprzowymi, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami.Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn