Suszona Fasola
Jeśli 65 centów za porcję spada w budżecie, suche Curry fasoli może być doskonały bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 105 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz wodę, nasiona gorczycy, chile, takie jak serrano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Curry ciecierzyca i czarna fasola, oraz Curry fasola mung z rabarbarem i pochrzyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz osuszonego kokosa, moczyć w ciepłej wodzie, aby pokryć 1 godzinę i dobrze osuszyć na sicie.
Rozgrzać olej w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie gotować nasiona gorczycy, kminek, dals, asafetida, chile, i curry liści, mieszając od czasu do czasu, aż nasiona gorczycy zaczynają pop. Wymieszaj fasolę, wodę i sól do smaku i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż fasola będzie po prostu miękka, a większość wody odparuje, 6 do 8 minut. Wymieszać z kokosem.
* Dals są suszone rośliny strączkowe.
* Fasola może być wykonana 6 godzin wcześniej i schłodzona, przykryta. Podciąć lekko, aby fasola zachowała kolor po podgrzaniu.