Brytyjski Sos Curry
Przepis Brytyjski sos Curry może zaspokoić szkockie pragnienie w mniej więcej 40 minut. Na 19 centów za porcję, dostajesz sos, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Jeśli masz mąkę uniwersalną, kawałek imbiru, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 315 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w średniej patelni non-stick na średnim ogniu do połysku.
Dodaj cebulę, czosnek i imbir gotuj stale mieszając łopatką, aż cebula zmięknie około 5 minut.
Dodaj kminek, kurkuma, kolendra,papryka, curry w proszku, i szczypta płatków czerwonej papryki i nadal gotować, aż przyprawy zaczną pachnieć tosty, o 6 protokół.
Zmniejszyć ogień do medium i dodać koncentrat pomidorowy i nadal mieszać, aż koncentrat pomidorowy jest równomiernie włączone i zaczęła się zmniejszać, o 3 protokół.
Dodać mąkę i wymieszać, aż na patelni nie będzie grudek i białych plam.
Wlać wodę i sok z cytryny na patelnię i mieszać, aż mieszanina zacznie zagęszczać, pozostawić sos curry, aby zmniejszyć, aż mieszanina zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki. Sos Curry można przechowywać do tygodnia w lodówce.
W tym momencie możesz zdecydować, czy puree i odcedzić mieszaninę. Jeśli zdecydujesz się puree i odcedzić curry następnie uruchomić go przez robot kuchenny lub blendera i przejść przez drobną siatkę sitko. Doprawić solą i pieprzem, a następnie przyrządzić różne pyszne curry.