Bryłki Bażanta
Bryłki bażanta wymagają około 35 minut od początku do końca. Za 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 724 kalorii, 39g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis od Allrecipes wymaga maślanych okrągłych krakersów, mleka, mąki i zmiękczacza mięsa. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jak gotować bażanta: pieczony Bażant z masłem ze śmietaną i burbonem, Bażant Z Bruschettą, oraz Bażant À La Russe.
Instrukcje
Rozgrzej frytkownicę do 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C).
Posyp mięso bażanta zmiękczaczem do mięsa i lekko ubij młotkiem, aby wszystkie kawałki były jednolite i tej samej grubości. Za pomocą średniej miski połącz mąkę, przyprawioną sól, pieprz, płatki ziemniaczane i pokruszone okruchy krakersów.
Dobrze wymieszaj i odstaw na bok.
W osobnej średniej misce wymieszaj jajko i mleko i ubij do uzyskania gładkości. Zanurz paski mięsa bażanta w mieszance jajecznej, a następnie zanurz każdy pasek w mieszance mąki. Dobrze i dokładnie posmaruj i ułóż na talerzu, aby paski można było łatwo przenieść do frytkownicy.
Umieść paski we frytownicy ustawionej na 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C) na złoty kolor. (Uwaga: Możesz również smażyć je na patelni na patelni na średnim lub dużym ogniu z 1 szklanką oleju do smażenia na patelni, ale może być konieczne odwrócenie ich, jeśli nie są zanurzone w oleju.)
Polecane wino: Piersi Bażanta Jeśli), Napój Alkoholowy, Składnik, Pinot Noir, Wytrawne Czerwone Wino, Chardonnay, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Riesling, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Typ Elementu Menu
Białe wino, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór na bryłki kurczaka. Białe mięso jest zwykle łączone z białym winem, aby nie przytłoczyć smaku mięsa, więc chardonnay i sauvignon blanc to Bezpieczny Wybór. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
![Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut]()
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznurek na złotym tle. Owocowy nos i pyszny, trwały smak cukru jęczmiennego i brioche. Bardzo żywe wino, które jest bardzo wszechstronne. To jasny, niefrasobliwy Szampan na każdą imprezę!Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami wieprzowymi, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami.Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir