Bryłki Bażanta
Bryłki bażanta wymagają około 35 minut od początku do końca. Za 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 724 kalorii, 39g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis od Allrecipes wymaga maślanych okrągłych krakersów, mleka, mąki i zmiękczacza mięsa. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jak gotować bażanta: pieczony Bażant z masłem ze śmietaną i burbonem, Bażant Z Bruschettą, oraz Bażant À La Russe.
Instrukcje
Rozgrzej frytkownicę do 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C).
Posyp mięso bażanta zmiękczaczem do mięsa i lekko ubij młotkiem, aby wszystkie kawałki były jednolite i tej samej grubości. Za pomocą średniej miski połącz mąkę, przyprawioną sól, pieprz, płatki ziemniaczane i pokruszone okruchy krakersów.
Dobrze wymieszaj i odstaw na bok.
W osobnej średniej misce wymieszaj jajko i mleko i ubij do uzyskania gładkości. Zanurz paski mięsa bażanta w mieszance jajecznej, a następnie zanurz każdy pasek w mieszance mąki. Dobrze i dokładnie posmaruj i ułóż na talerzu, aby paski można było łatwo przenieść do frytkownicy.
Umieść paski we frytownicy ustawionej na 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C) na złoty kolor. (Uwaga: Możesz również smażyć je na patelni na patelni na średnim lub dużym ogniu z 1 szklanką oleju do smażenia na patelni, ale może być konieczne odwrócenie ich, jeśli nie są zanurzone w oleju.)
Polecane wino: Piersi Bażanta Jeśli), Napój Alkoholowy, Składnik, Pinot Noir, Wytrawne Czerwone Wino, Chardonnay, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Riesling, 1 łyżeczka Soli Do Obtoczenia Krawędzi Szklanki, Typ Elementu Menu
Białe wino, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór na bryłki kurczaka. Białe mięso jest zwykle łączone z białym winem, aby nie przytłoczyć smaku mięsa, więc chardonnay i sauvignon blanc to Bezpieczny Wybór. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
![Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut]()
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznurek na złotym tle. Owocowy nos i pyszny, trwały smak cukru jęczmiennego i brioche. Bardzo żywe wino, które jest bardzo wszechstronne. To jasny, niefrasobliwy Szampan na każdą imprezę!Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami wieprzowymi, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami.Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir