Bruschetta z fasolą Fava, zieleniną i krewnymi pomarańczami

Bruschetta z fasolą Fava, zieleniną i krewnymi pomarańczami
Bruschetta z fasolą Fava, zieleniną i krewnymi pomarańczami to bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, oliwy z oliwek, zieleni dla niemowląt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Do Góry Nogami Krwawe Pomarańcze, Krwawe Pomarańcze Z Miodem, oraz Chard z krwawymi pomarańczami i pistacjami.

Instrukcje

1
Miejsce 1/4 Puchar fasoli fava w małej misce; rezerwy na sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz 1 1/2 szklanki favabeans, 1 szklanka wody i czosnek w largeeskillet. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć tomedium ciepła; gotować odkryte aż favabeans są miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WodaWoda
3
Spuścić favas, rezerwując płyn do gotowania.
4
Przenieść favas do procesora; dodać 3 łyżki oleju i sok z cytryny.Puree do gładkości, dodając zarezerwowany płyn do gotowania za pomocą łyżek stołowych, aby w razie potrzeby zwilżyć puree. Doprawić solą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Przełożyć puree fava do innychmała miska. DO AHEAD: można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić puree fava i całą fasolę fava oddzielnie. Przed użyciem przynieś temperaturę puree toroom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Drobno zetrzeć wystarczającą ilość skórki Z1 pomarańczy, aby odmierzyć 1 łyżeczkę; squeeze2 łyżki soku z tej samej pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
7
Odetnij skórkę i biały rdzeń z pozostałych2 pomarańczy. Pracując nad misą i używając małego ostrego noża, przecinanego między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wymieszać orangepeel, 2 łyżki soku pomarańczowego, ocet i 3 łyżki oleju w małej misce. Seasonvinaigrette z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wrzucić zieleni, segmenty pomarańczowy, 1/4 cupfavas, i vinaigrette w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
VinaigretteVinaigrette
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozłóż puree z fasoli fava na grzankach warmbaguette, dzieląc je równo. Toptoasts z sałatką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Mrożone podwójnie obrane fasole Fava są dostępne w niektórych sklepach specialtyfoods i na rynkach Bliskiego Wschodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn