Brukselka z sosem cytrynowo-maślanym

Brukselka z sosem cytrynowo-maślanym
Brukselka z sosem cytrynowo-maślanym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brukselka, sos worcestershire, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Brukselka Z Masłem Cytrynowym, Rumiane masło i cytryna brukselka, oraz Brązowe Masło Cytryna Pieczona Brukselka.

Instrukcje

1
Brukselka parowa, pokryta, 8 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
2
Odcedzić i odstawić.
3
Dodaj masło i następne 3 składniki na patelnię; gotować na średnim ogniu 1 minutę lub aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać brukselkę; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn