Brukselka z boczkiem i serem
Brukselka z boczkiem i serem może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jabłko granny smith, śmietanę, brukselkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron z serem z brukselką i boczkiem, Brukselka, Boczek I Pepperjack Makaron Z Serem, oraz Pieczona brukselka z boczkiem i parmezanem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść boczek w 10-calowej patelni saute i ustaw na średnim ogniu. Boczek gotować, aż będzie chrupiący i brązowy.
Wyjąć boczek i wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać cebulę i gotować tylko do momentu, aż staną półprzezroczyste, około 3 protokół.
Dodać sól i jabłko i nadal gotować przez kolejną minutę.
Dodać brukselkę, śmietanę i musztardę i gotować tylko do brukselki są podgrzewane przez, około 1 do 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z boczkiem, serem pleśniowym i gałką muszkatołową.
Odciąć koniec łodygi brukselki i usunąć wszelkie żółknące zewnętrzne liście.
Każdą brukselkę przeciąć na pół od góry do dołu.
Brukselkę, wodę i sól umieścić w sosie 3 do 4-quart i przykryć.
Miejsce na dużym ogniu i gotować przez 5 minut lub do miękkości.
Wyjąć i podawać natychmiast.