Brukselka z boczkiem
Brukselka z boczkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, brukselkę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Boczek Brukselka, Boczek Brukselka (Mniam!), oraz Brukselka z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Brązowy boczek na średniej patelni na średnim ogniu.
Usuń boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni, 1 obrót.
Dodaj szalotki na patelni i saute 1 do 2 protokół.
Dodać brukselkę i zalać olejem. Doprawić solą i pieprzem. Brukselkę ugotować 2 do 3 minut, aby zaczęła zmiękać, a następnie dodać bulion. Przynieś bulion do bańki, przykryj i zmniejsz ciepło do średnio niskiego. Gotować 10 minut, do miękkości.
Kiełki przełożyć do naczynia z łyżką szczelinową i przykryć gotowanymi kawałkami boczku.