Brukselka w sosie serowym
Brukselka w sosie serowym to Wegetariańskie SOS. Ten przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka cheddar, brukselka, mielona gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Angielska pieczona brukselka w sosie serowym, Karmelizowany makaron Pancetta z brukselką w kremowym sosie z koziego sera, oraz Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F.
Brukselkę umieścić w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia.
Dodaj sok. Dusić, odkryte, 8 do 10 minut, do miękkości.
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu. Wymieszać z mąką; gotować 1 do 2 minut. Stopniowo ubijaj mleko; gotuj, ubijaj, aż sos zgęstnieje, około 2 minut. Wymieszać z serem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cayenne.
Brukselkę przełożyć do zapiekanki 1-litrowej.
Piec przez 20 minut lub do ogrzania.