Brukselka owinięta boczkiem
Brukselka zawinięta w boczek może być tylko przystawką, której szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 15. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz boczek, brukselkę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Boczek Zawinięty Brukselka, Halibut zawinięty w Prosciutto z brukselką i kapustą kuskus, oraz Brukselka z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mikrofalowe plastry boczku, partiami, między ręcznikami papierowymi, na wysokości przez 1 1/2 minuty.
Pokrój plastry na pół w poprzek.
Brukselkę przeciąć na pół wzdłuż. Owinąć 1 kawałek boczku wokół każdej połowy brukselki; zabezpieczyć drewnianym kilofem.
Kiełki umieścić, ściąć boki w dół, na lekko nasmarowanym stojaku z drutu na blasze do pieczenia.
Posypać pieprzem do smaku.
Piec w 400 przez 20 do 25 minut lub do bekonu jest chrupiące i brukselka są miękkie.
Podawać z kremowym sosem musztardowym, w razie potrzeby.
Kremowy sos musztardowy: wymieszać 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki. musztarda pełnoziarnista, 1 łyżeczka. brązowy cukier, sól i pieprz do smaku w misce. Daje 1/2 szklanki. Przygotowanie: 5 min.