Brukselka Mile End z kandyzowanymi orzechami włoskimi i jabłkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Mile End brukselki z kandyzowanymi orzechami włoskimi i jabłkami spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka jabłek granny smith, miód, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 144 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Ogolonej Brukselki Z Kandyzowanymi Orzechami Włoskimi, Od czasu do czasu Wegetariańskie pieczone brukselki, dyni i jabłka z kandyzowanymi orzechami włoskimi, oraz Pieczone jabłka z kandyzowanymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło lub olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać kawałki orzecha włoskiego i sól. Gotować, często mieszając, aż orzechy włoskie zaczną nabierać jasnego złotego koloru; dodać rozmaryn i gotować przez 1 minutę więcej.
Dodać miód, wymieszać i zdjąć z ognia.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Dodać brukselkę i jabłka: wrzucić brukselkę z olejem rzepakowym, sól, i pieprz.
Rozłóż je na 10-przez 15-calowej blasze do pieczenia i upiec je do chrupiące przetargu, 12 do 15 protokół. Odstawić.
Aby zakończyć danie, rozgrzać masło lub oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, dodać kawałki jabłka, i gotować, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodaj kandyzowane orzechy włoskie, brukselka, i sok z cytryny, i wrzucić do połączenia. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.