Brukselka i smażony jarmuż

Brukselka i smażony jarmuż
Przepis na brukselkę i jarmuż można przygotować w około 30 minut. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 6 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób lubiło tę przystawkę. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, cebulę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to rozdrobnione brukselki Sauté, czosnkowe brukselki Sauté i czosnkowe brukselki Saute.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku smaż i mieszaj salami na oleju na średnim ogniu przez 3-5 minut lub do momentu, aż będzie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Twarde Salami, Pokrojone W Paski O Grubości 1/4 CalaCienko Pokrojone Twarde Salami, Pokrojone W Paski O Grubości 1/4 Cala
2
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; Zachowaj odciek na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Do ocieków dodać masło; podgrzewać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4
Dodać brukselkę, jarmuż, cebulę, sól, cayenne i czarny pieprz; gotować i mieszać, aż warzywa będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
JarmużJarmuż
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Wymieszaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 4-5 minut lub do momentu, aż brukselka będzie miękka. Wymieszaj orzechy włoskie i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
7
Podawać z paskami salami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn