Brukselka i smażony jarmuż
Przepis na brukselkę i jarmuż można przygotować w około 30 minut. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 6 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób lubiło tę przystawkę. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, cebulę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to rozdrobnione brukselki Sauté, czosnkowe brukselki Sauté i czosnkowe brukselki Saute.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku smaż i mieszaj salami na oleju na średnim ogniu przez 3-5 minut lub do momentu, aż będzie chrupiące.
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; Zachowaj odciek na patelni.
Do ocieków dodać masło; podgrzewać na średnim ogniu.
Dodać brukselkę, jarmuż, cebulę, sól, cayenne i czarny pieprz; gotować i mieszać, aż warzywa będą chrupiące.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Wymieszaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 4-5 minut lub do momentu, aż brukselka będzie miękka. Wymieszaj orzechy włoskie i ocet.
Podawać z paskami salami.