Brokuły i piec szwajcarski
Potrzebujesz wegetariańskiego dania głównego z dodatkiem lakto ovo? Brokuły i ciasto szwajcarskie mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 354 kalorie. Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką różyczki brokułów, cebulę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 57%, to danie jest solidne. Szwajcarska zapiekanka z brokułami, szwajcarska zapiekanka z cukinią i szwajcarska zapiekanka z kurczakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu ugotuj brokuły, aż będą chrupiące i miękkie; odcedzić i odstawić. W innym rondlu rozpuść masło; dodać mąkę. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Wymieszaj cebulę. Stopniowo dodawaj mleko; doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem, jajkami i brokułami.
Wlać do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 30 minut.