Przepis brokuły ravioli Rabe z Parmigiano i pistacje 2 może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Jedna porcja zawiera 1174 kalorii, 46g białka, oraz 79 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brokułów rabe, kurczak, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Patelnia Ravioli Z Brokułami Przepis Rabe, Pięcioramienna kaczka z ravioli z dyni i brokułami Rabe, oraz Ogolona Sałatka z cukinii z Parmigiano i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do nadzienia: doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem na blacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać brokuły rabe i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
3
Brokułowy rabe wyjąć z wrzącej wody i natychmiast zanurzyć w osolonej wodzie z lodem. Przygotuj wrzącą wodę do gotowania makaronu. Gdy brokuły ostygną, wyjmij je z lodowatej wody i wyciśnij nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Drobno posiekać brokuły rabe (robot działa bardzo dobrze tutaj) i umieścić go w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Takie Jak Sery Do Tacos
5
Dodać ricottę, Parmigiano i jajka i posypać solą. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Do makaronu: Ustaw wałek do makaronu na najszerszym ustawieniu (#1). Zacznij od połowy ciasta makaronowego; pozostaw drugą połowę przykrytą, aż będzie gotowa do użycia. Używając rąk, spłaszczyć ciasto tak bardzo, jak to tylko możliwe, aby ułatwić mu przechodzenie przez wałek do makaronu. Przeprowadź ciasto przez wałek, dwukrotnie odkurzając je między rolkami, jeśli czuje się lepkie. Złożyć ciasto na trzy części i obrócić o 90 stopni (ćwierć obrotu) i przepuścić przez maszynę do makaronu 2 do 3 razy. Przesuń rolkę do następnego ustawienia (#
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Do 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
8
i przepuść makaron. Pył lekko mąką, jeśli ciasto czuje się lepkie. Kontynuuj przesuwanie ciasta przez maszynę zmniejszając otwór (lub przesuwając ustawienie do następnej większej liczby) między każdą rolką. Zatrzymaj się, gdy dojdziesz do właściwej cienkości, zwykle będzie to około numeru 5 lub 6 na tarczy, ale każda maszyna jest inna, będziesz musiał być sędzią własnej grubości makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Do 8 śliwek
1
Wyłożyć ciasto na płaskiej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
2
Dolną połowę ciasta (część, która jest najbliżej Ciebie) posmaruj lekko wodą. To jest klej, który utrzyma ravioli razem. Użyj kleju oszczędnie, jeśli użyjesz zbyt dużo makaron będzie przesuwać się i nie trzymać. Rur 1-calowe kulki nadzienia na makaron, który został umyty wodą, pozostawiając około 2 cale między każdą kulką. Złożyć górną połowę makaronu w dół nad nadzieniem, aby osiągnąć dolną krawędź. Używając palców wskazujących, szturchnij każdą kulkę napełniającą, aby zamknąć ravioli i upewnić się, że nie ma pęcherzyków powietrza. Za pomocą karbowanego okrągłego noża lub karbowanego koła ciasta, a nawet szklanki do picia, wyciąć każde ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
3
Przełożyć na tacę z kaszą manną lub polentą i odstawić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
1
Dodaj masło do dużej patelni saute i doprowadzić do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać 1 szklankę bulionu z kurczaka i doprawić solą. Potrząśnij patelnią, aby włączyć masło i bulion, i gotuj na wolnym ogniu, aż czas zmniejszy się nieco, a sos wygląda aksamitnie i jest konsystencją ciężkiej śmietany. Jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno, dostosuj konsystencję do wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj ravioli do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 3 do 4 protokół. Ostrożnie wyjmij ravioli z wody do gotowania i natychmiast włóż je do sosu. Doprowadzić sos do wrzenia, potrząsając często, aby upewnić się, że ravioli don ' (TM)t trzymać się dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Posypać 1 szklanką Parmigiano i zawirować, aby połączyć ser z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Sos żurawinowy, Do Podania
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
5
Przelać ravioli na półmisek i posypać trochę więcej startego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®
Ravioli
6
Udekorować posiekanymi pistacjami i podawać. Mangia Bene!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
7
Mąkę wyłożyć na czystą, suchą powierzchnię roboczą. Zrób dziurę (jest to również nazywane studnią) w środku stosu mąki, który ma około 8 cali szerokości (większy jest zdecydowanie lepszy tutaj). Wszystkie jajka i żółtko wbić do otworu i dodać oliwę z oliwek, sól i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
(duża Tuba)
Odmiany Grzybów
8
Za pomocą widelca ubić jajka razem z oliwą z oliwek, solą i wodą. Używając widelca, zacznij włączać mąkę do mieszaniny jaj; uważaj, aby nie złamać boków studni, bo mieszanina jajek będzie przebiegać po całej planszy i będziesz miał duży bałagan! Nie martw się o grudki. Kiedy do mieszaniny jajek zostanie włączona wystarczająca ilość mąki, że nie będzie ona biegać po całym miejscu, gdy boki studni są złamane, zacznij używać rąk, aby naprawdę dobrze wszystko połączyć. Jeśli mieszanina jest ciasna i sucha, zwilż ręce i zacznij ugniatać mokrymi rękami. Kiedy mieszanina naprawdę połączy się w jednorodną mieszaninę, możesz zacząć ugniatać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
(duża Tuba)
9
Podczas ugniatania bardzo ważne jest, aby włożyć w to masę ciała, dostać się na wierzch ciasta, aby naprawdę go rozciągnąć i nie rozerwać ciasta. Korzystając z pięt dłoni, rozwałkuj ciasto, aby stworzyć bardzo gładkie, elastyczne ciasto. Po zakończeniu ciasto powinno wyglądać bardzo gładko i czuć się prawie aksamitnie. Ugniatanie trwa zwykle od 8 do 10 minut dla doświadczonego zagniatacza i od 10 do 15 dla niedoświadczonego zagniatacza. Włóż w to swoją masę ciała, musisz ugniatać! W tym miejscu powstaje idealna, delikatna konsystencja makaronu. Wejdź tam i baw się dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Do 8 śliwek
10
Gdy makaron zostanie zagnieciony do idealnej konsystencji, zawiń go w folię i pozostaw na co najmniej 1 godzinę. W przypadku natychmiastowego użycia nie przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
11
Zwijamy i kroimy makaron w pożądany kształt. Jak gładko i elastycznie!
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.