Brokuły Azjatyckie Smażone
Smażone Azjatyckie brokuły to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka wody, sos sojowy, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone Brokuły Azjatyckie Slaw, Kurczak smażony z azjatyckim ryżem, oraz Polędwiczki wieprzowe smażone z azjatycką flarą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć około 1 cal od macierzystych końców brokułów. Używając obieraczki do warzyw, oderwij drewnianą zewnętrzną warstwę łodyg. Połówki brokułów wzdłuż przez łodygę i różyczki. Obróć kawałki tak, aby były cięte z boku w dół, a następnie pokrój je wzdłuż przez łodygę i różyczki na kawałki o szerokości 1/2 cala.
Pokroić te kawałki w poprzek na 1-calowe kawałki; odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu do połysku.
Dodać brokuły i wymieszać, aby płaszcz w oleju.
Dodaj 3 łyżki wody i przykryj szczelną pokrywką. Gotować, aż brokuły będą chrupiące-miękkie, o 3 protokół.W międzyczasie umieścić pozostałe 1/4 szklanki wody, sos sojowy, skrobia kukurydziana, cukier, i płatki czerwonej papryki w średniej misce i trzepaczką do połączenia; odstawić.Zmniejszyć ogień do średniej, dodać czosnek do patelni, mieszać do połączenia, i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia. Przerobić zarezerwowany sos i dodać go do patelni. Mieszaj, aż sos zgęstnieje i pokryje brokuły, około 1 minuty. Wymieszać z sezamem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier