Brioche Indywidualne
Indywidualne Brioche wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 69 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka margaryny, mleka, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić na 5 minut. Wymieszać z mlekiem i jajkami. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodaj 3 szklanki mąki, margaryny i soli do mieszaniny drożdży i mieszaj do wymieszania. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem. Punch ciasto dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Ciasto podzielić na 16 równych porcji. Pracując z 1 porcją ciasta na raz (przykryć pozostałe ciasto, aby nie wyschło), wyjąć 1 zaokrągloną łyżeczkę ciasta z każdej porcji i odstawić.
Większe porcje ciasta ułożyć w miseczkach muffinowych pokrytych sprayem do gotowania. Zrób głębokie wcięcie w środku każdej porcji za pomocą mąki palcem. Uformuj zarezerwowane kawałki ciasta w kulki. Naciśnij jedną kulkę ciasta do każdego wcięcia. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia luzem.
Połączyć 1 łyżkę wody i białka jajka; umyć ciasto.
Piec w 375 przez 25 minut lub do złotego koloru.