Brioche
Ten przepis służy 16. Jeśli 8 centów za porcję spada w budżecie, Brioche może być wybitny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 18 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Mieszanka ciepłego mleka, instant drożdże, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki ciasta w dużej misce, aby uformować ciasto. Zagniatać przez około 10 minut, aż będzie gładka i błyszcząca.
Lub użyć miksera stojącego: Dopasuj hak do ciasta i dodaj wszystkie składniki ciasta do miski miksera.
Wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia i mieszać przez około 10 minut, aż będzie gładka i błyszcząca.
Uformuj ciasto na okrągło, umieść w misce i szczelnie przykryj. Pozostawić w lodówce na noc.
Następnego dnia podziel ciasto na 2 kawałki i uformuj w dowolny kształt. Lekko mąkę bochenki, położyć je na drewnianej desce lub płótna lnianego i przykryć plastikową torbą. Pozostaw je w przyjemnym i ciepłym miejscu, aż do prawie podwojenia rozmiaru; może to potrwać 3 lub 4 godziny, ponieważ ciasto jest zimne.
Rozgrzej piekarnik do 204°. do glazury, ubić jajko i mleko razem.
Wyrośnięte bochenki przełożyć na blachę do pieczenia i posmarować całą glazurą.
Piec przez około 10 minut, następnie obniżyć ustawienie piekarnika do 177° i piec przez kolejne 30 minut, lub do złotego koloru.
Ostudzić na stojaku z drutu.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
The River Cottage Bread Handbook by Daniel Stevens.As oprócz pieczenia świeżego chleba każdego dnia w kuchniach River Cottage, Daniel Stevens prowadzi coraz popularniejszą budowę i
Kursy pieczenia, które wyposażają uczniów w umiejętności budowania własnego pieca opalanego drewnem na świeżym powietrzu. Daniel od kilku lat gotuje i piecze w profesjonalnych kuchniach, zarówno w Hertfordshire, gdzie dorastał, jak i ostatnio w Dorset, gdzie obecnie mieszka. Od 2006 roku jest członkiem zespołu River Cottage headquarters kitchen.