Brazylijska krówka orzechowa
Brazylijska krówka orzechowa może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 305 kalorii , 9 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup prażone orzeszki ziemne, mleko skondensowane, cukier i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 30 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 57% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Brigadeiros (brazylijskie kulki krówkowe) , Pé de Moleque (brazylijskie kruche orzechy ziemne) i krówkę z masłem orzechowym do mikrofalówki zwieńczoną czekoladą i mini kubeczkami z masłem orzechowym | Muffinki dla Muffinek .
Instrukcje
Wyłóż 9-calowe kwadratowe naczynie woskowanym papierem.
Zmiksuj orzeszki ziemne i ciastka w robocie kuchennym, aż mieszanina będzie przypominać grubą mąkę.
Dodać cukier i puls, wymieszać.
Do mieszanki wlej słodzone, skondensowane mleko i miksuj, aż utworzy się kula, która będzie odstawać od ścianek miski robota kuchennego.
Powstałą masę przełożyć do przygotowanego naczynia i ugniatać rękoma w równą warstwę. Pozostawić na co najmniej 15 minut, maksymalnie na całą noc.
Wyjąć z naczynia i pokroić w kwadraty do podania. Pomiędzy użyciami przechowywać w szczelnych pojemnikach.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do Krówki. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.