Brazylijska Feijoada

Brazylijska Feijoada
Brazylijski Feijoada wymaga o 27 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 974 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ząbków czosnku, sól peklowana wołowina, fasola żółwia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Brazylijska Feijoada, Brazylijska Warzywna Feijoada, oraz Brazylijska Feijoada (Wegetariańska) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zaczynając dzień naprzód, umieść suszoną fasolę w dużej misce i przykryj zimną wodą; mocz fasolę na noc w lodówce. W osobnej misce, moczyć sól peklowaną wołowinę w zimnej wodzie do pokrycia zmiękczyć mięso, zrobić to na noc również, ale zmienić wodę kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
WołowinaWołowina
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Fasolę i carne seca odcedzić; pokroić w kawałki peklowaną wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WołowinaWołowina
3
Zalać duży ciężki garnek z olejem i umieścić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać sól wieprzowinę, cebulę, czosnek, pieprz i liście laurowe. Gotuj i mieszaj przez 5 minut, aby wymieszać tłuszcz wieprzowy i zmiękczyć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj szynki skoków, kiełbasa, żeberka, kostka wołowiny, carne seca, i czarna fasola. Przykryć wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć (około 21/2 kwarty). Doprowadzić płyn do wrzenia, a następnie zmniejszyć do średnio-niskiego ciepła, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Odtłuścić pianę, która unosi się na powierzchnię podczas gotowania i dodać więcej wody, jeśli to konieczne, aby zachować składniki pokryte podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna FasolaCzarna Fasola
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
WołowinaWołowina
żeberkażeberka
5
Wykop szynkę z garnka, wyrzuć skórkę i tłuszcz, rozdrobnij mięso i wróć szynkę do garnka. Fasola powinna być bardzo delikatna, jakby prawie pękała. Rozgnieść około 1 szklanki fasoli z boku garnka, aby je wysmarować. Gulasz dobrze wymieszaj, posmakuj i sprawdź, czy nie ma przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
PrzyprawyPrzyprawy
FasolaFasola
KremKrem
MięsoMięso
WołowinaWołowina
GulaszGulasz
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Aby służyć, Chochla niektóre bulionu fasoli do kieliszków lub małych filiżanek, dodać szczyptę ostrego sosu pieprzowego i pić to jest tradycyjnie zrobić, aby uzyskać podniebienie przygotowane do feijoada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
BulionBulion
PijPij
StrzałStrzał
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Podawać feijoada w dużych szerokich miseczkach, przyozdobione pomarańczowymi segmentami i w towarzystwie zieleni collard i białego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Collard GreensCollard Greens
Ryż BiałyRyż Biały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Aby przygotować zielenie: odetnij twarde łodygi i łodygi z kołnierzy i odrzuć wszelkie liście, które są posiniaczone lub żółte. Napełnij zlew wodą i solą, sól pomaga usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Dokładnie umyć kołnierze, aby usunąć żwir, 2 lub 3 razy, aż woda będzie czysta. Dokładnie wysuszyć. Ułóż kilka liści i zwiń wzdłuż w wiązkę, pokrój je na 1-calowe wstążki. Powtarzaj, aż wszystkie liście zostaną rozdrobnione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
ZieloniZieloni
WodaWoda
RolkaRolka
SólSól
9
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia; blanszować zielenie collard przez 3 minut do miękkości, ale nadal jasnozielony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dobrze osuszyć zieleninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
11
Rozgrzać dużą głęboką patelnię nad średnim płomieniem i pokryć olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać czosnek i saute przez 2 protokół do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
13
Dodaj blanszowane Zielenie i wrzucić dobrze z olejem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ZieloniZieloni
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Wlać bulion z kurczaka i gotować przez 5 minut, aż warzywa zwiędną i zmiękną; uważaj, aby nie rozgotować. Doprawić solą i pieprzem i podawać z feijoada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
ZieloniZieloni
TrudnośćEkspert
Gotowe W27 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia36
Magazyn