Branded Vanilla Pear Jam
Brandied Vanilla Pear Jam może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 50. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 238 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz brandy, sok z cytryny, uniwersalną pektynę pomona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowo-Orzechowa, Branded Figowy Budyń Waniliowy, oraz Tartaletki z wiśni i gruszek.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść pięć słoików pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Połączyć cukier i pektyny w średniej misce i ubijać do mieszania.
Połącz gruszki, sok z cytryny, wodę wapniową, brandy i fasolę wanilii i nasiona w dużym rondlu o ciężkim dnie i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i masło i przywrócić mieszaninę do wrzenia pełnego walcowania. Gotować przez minutę.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.