Branded Vanilla Pear Jam

Branded Vanilla Pear Jam
Brandied Vanilla Pear Jam może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 50. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 238 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz brandy, sok z cytryny, uniwersalną pektynę pomona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowo-Orzechowa, Branded Figowy Budyń Waniliowy, oraz Tartaletki z wiśni i gruszek.

Instrukcje

1
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść pięć słoików pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Połączyć cukier i pektyny w średniej misce i ubijać do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Połącz gruszki, sok z cytryny, wodę wapniową, brandy i fasolę wanilii i nasiona w dużym rondlu o ciężkim dnie i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
GruszkaGruszka
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i masło i przywrócić mieszaninę do wrzenia pełnego walcowania. Gotować przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PektynaPektyna
CukierCukier
7
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn