Braised Red Snapper Puttanesca
Przepis duszony Czerwony Snapper Puttanesca może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis służy 4. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Mieszanka sardeli, płatki pieprzu, oliwki kalamatan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z finecooking.com posiada 4 wentylatory. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Szybkie duszone czerwone Snapper Puttanesca z makaronem, Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, oraz Red Snapper Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 163°. doprawić garnek solą i pieprzem.
Pozostawić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania sosu.
Ciepło 2 Tbs. oliwy z oliwek w 12-calowej patelni żaroodpornej nad średnim ciepłem.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż zmięknie, ale nie Złoty, o 1 minutę.
Dodaj pomidory i ich sok, anchois, oliwki, 2 Tbs. z bazylii, kaparów i płatków pieprzu na patelnię. Doprowadzić sos do szybkiego dusić i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory są miękkie i soki zmniejszyły się do sosu konsystencji, o 8 protokół. Nestle filety snapper w sosie, łyżki niektóre na górze, aby utrzymać rybę wilgotną.
Mżawka z pozostałych 1 Tbs. oliwa z oliwek. Szczelnie przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową i dusić w piekarniku, aż ryba będzie prawie gotowana, 10 do 15 minut, w zależności od grubości. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś Lucjan do 4 płytkich misek do serwowania. Jeśli sos wydaje się zbyt cienki, dusić na średnim ogniu, aż zgęstnieje według własnych upodobań. Wymieszać pozostałe 1 Tbs. bazylia i mięta i ocet do sosu i łyżką go na rybę. Propozycje Serwowania
Podawać z polentą lub kuskusem.
na bazie czterech porcji, kalorii
31, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
12, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio