Braciole
Braciole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 1070 kalorii, 55g białka, oraz 70 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 55 fanów. Jeśli masz provolone, cebula, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Braciole, Braciole Pammie, oraz Braciole Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszaj pierwsze 5 składników w średniej misce, aby wymieszać. Wymieszać 2 łyżki oleju. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Połóż stek boczny płasko na powierzchni roboczej.
Posyp mieszaninę okruchów chleba równomiernie na stek, aby równomiernie pokryć wierzch. Zaczynając od 1 krótkiego końca, zwijamy stek jak galaretkę, aby całkowicie zamknąć nadzienie. Używając Sznurka rzeźnika, związać roladę steku, aby zabezpieczyć.
Braciole posypać solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać braciole i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Dodać wino do patelni i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w sosie marinara. Przykryć częściowo folią i piec, aż mięso będzie prawie miękkie, obracając braciole i fastrygując sosem co 30 minut. Po 1 godzinie, odkryć i kontynuować pieczenie, aż mięso będzie miękkie, o 30 minut dłużej. Całkowity czas gotowania powinien wynosić około 1 1/2 godziny.
Z sosu wyjąć braciole. Używając dużego ostrego noża, pokrój braciole w poprzek i po przekątnej na plastry o grubości 1/2 cala.
Przełożyć plastry na talerze. Łyżką sosu i podawać.
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute aż miękkie i półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać seler i marchewkę, doprawić solą i pieprzem.
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, bazylia i liście laurowe i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Usuń liście laurowe i smak przypraw. Jeśli sos ma zbyt kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smak.
Wlać połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia, a następnie wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Zamrażać do 6 miesięcy.