Bourbon Chicken
Bourbon Chicken wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 314 kalorii, 27g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 2,24 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bourbon, czosnek w proszku, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 37%. Podobne przepisy to Pikantny kurczak po burbonie (bez bourbona), Bourbon Layer Cake z Ganache Bourbon i mleczną czekoladą maślaną, oraz Boczek Bourbon bataty z grzankami cynamonowymi i masłem Bourbon.
Instrukcje
Umieścić piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. W małej misce połączyć imbir, sos sojowy, płatki cebuli, cukier, bourbon i czosnek w proszku.
Wymieszać i wlać mieszaninę na kurczaka. Przykryć naczynie i umieścić w lodówce. Marynować przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Wyjmij naczynie z lodówki i zdejmij pokrywę.
Piec w nagrzanym piekarniku, często fastrygując, przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy kurczak będzie dobrze rumiany i soki będą jasne.