Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 10 i kosztuje $2.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 18g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka liści laurowych, małże, cienkie mięsiste kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse.
Instrukcje
1
Zlokalizuj kości biegnące pionowo w dół rockfish i innych ryb i dokonaj cięcia po obu stronach kości i wyjmij je; użyj ich do akcji, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Pokrój wszystkie filety rybne na kawałki od 2 do 3 cali, zachowując różne odmiany ryb osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Posypać je solą i wrzucić je delikatnie do dystrybucji soli; odstawić. Ciepły 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym garnku zupy; dodać pory, koper włoski, ziemniaki, szafran, liście laurowe, tymianek, 1 Tbs. sól i trochę świeżo zmielonego pieprzu. Wymieszać mieszaninę dobrze i gotować powoli na średnim ogniu, aż pory są całkowicie miękkie, ale nie rumiane i ziemniaki są miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słonina Wieprzowa
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Szafran
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodaj pomidory, przecedzony sok pomidorowy i wywar rybny. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby. Doprowadzić do szybkiego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Stado Ryb
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodać rybę i pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek do gotującego się bulionu, podgrzać do wysokiej temperatury i gotować przez około 10 minut. Następnie dodaj małże i małże i gotuj przez kolejne 5 minut. W ostatniej chwili dodaj kalmary i pietruszkę. Smak i dodać sól w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pudełko Suszonego Spaghetti
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Kałamarnica
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Wyjąć zupę z ognia, przykryć i odstawić na 15 minut. Kromkę pieczywa czosnkowego kładziemy na dnie miseczek o szerokich krawędziach i na wierzchu polewamy zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/2 Szklanki Piwa
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego