Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 2513 kalorii, 120g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $11.81 za porcję. Jeśli masz pomidory, ziemniaki, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 307 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 98% to danie jest super. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż kromki chleba w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia i posmaruj obie strony olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec do chrupkości, o 30 protokół. Rub 1 stronę każdego tosta z pokrojoną stroną czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TostyTosty
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Zanurz homara głową w 6-do 8-kwartowym garnku wrzącej wody, a następnie gotuj, przykryte, 2 minuty od czasu wejścia homara do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przenieść homara szczypcami do durszlaka i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Wyrzucić gorącą wodę w garnku. Włóż homara do płytkiej patelni do pieczenia. Odkręć pazury kostkami od ciała, a następnie pęknij pazury młotkiem lub wałkiem do ciasta i oddziel pazury od kostek. Połówka ciała i ogona wzdłuż przez skorupę nożycami kuchennymi, a następnie pociąć poprzecznie przez skorupę na 2-calowe kawałki. Rezerwy homara soki, które gromadzą się w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
3
Ugotuj pomidory, cebulę i czosnek w oleju w oczyszczonym garnku 6-do 8-quart na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 5 do 7 minut. Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w 1/2-calową kostkę. Ziemniaki wymieszaj z pomidorami z liśćmi kopru włoskiego, liściem laurowym, szafranem, solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
Sól MorskaSól Morska
PomidorPomidor
SzafranSzafran
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, aż ziemniaki będą prawie miękkie, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StadoStado
5
Dodać grubsze kawałki ryby i cockles do zupy i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 2 protokół. Mieszać w małże, krewetki, Homar, w tym soki, i pozostałe ryby i gotować na wolnym ogniu, pokryte, dopóki nie są po prostu gotowane przez i małże otworzyć szeroko, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CocklesCockles
HomarHomar
MałżeMałże
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
ZupaZupa
6
Wymieszać 3 łyżki bulionu z zupy do rouille aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
ZupaZupa
7
Ułóż 2 grzanki w każdej z 6 do 8 głębokich misek do zupy. Ostrożnie przełożyć ryby i skorupiaki z zupy na grzanki łyżką szczelinową, a następnie kadzi bulion z warzywami nad owocami morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Owoce MorzaOwoce Morza
GrzankiGrzanki
BulionBulion
RybyRyby
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
8
Top każdej porcji z 1 łyżeczką rouille i służyć resztę na boku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn