Boston Cream Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Boston Cream Pie spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 728 kalorii, 15g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 36 minut. 55 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Spróbuj Boston Cream Pie gofry z kremem Bezmlecznym i domowym sosem czekoladowym, Boston Cream Pie, oraz Boston Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na biszkopt: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dwóch miseczkach oddzielne żółtka i białka.
Dodaj 1/2 cukru do każdej miski. Beat zarówno do szczytu. Gdy sztywne, złóż białka do mieszaniny żółtkowej. Stopniowo dodawać mąkę, mieszając drewnianą łopatką.
Wlać tę mieszaninę do 10 cala smarowane ciasto patelni.
Piec około 20 minut, lub do gąbczastego i złocistego.
Wyjąć z piekarnika i mocno ostudzić.
W rondlu zagotuj masło, mleko i lekką śmietanę. Podczas gotowania tej mieszanki, połączyć cukier, skrobia kukurydziana, i jajka w misce i ubijać, aż wstążki tworzą.
Gdy mieszanka śmietany, mleka, masła osiągnie temperaturę wrzenia, ubijamy mieszankę jajeczną i gotujemy do wrzenia. Gotować przez 1 minutę.
Wlać do miski i przykryć powierzchnię plastikową osnową. Chill overnight, jeśli to możliwe. Po schłodzeniu ubijamy do wygładzenia i smaku 1 łyżeczką ciemnego rumu.
Do polewy czekoladowej kremówki: rozgrzać 6 uncji kremówki nad wrzącą wodą do około 105 stopni.
Dodaj roztopioną czekoladę. Konsystencja cienka do rozprowadzania z wodą.
W przypadku białego lukru kremówki: ciepłe 5 uncji kremówki nad wrzącą wodą do około 105 stopni F. cienkie z wodą, jeśli to konieczne.
Umieścić w torbie rurowej z końcówką 1/8 cala.
Polewa czekoladowa: roztopić czekoladę.
Połącz składniki i ogrzać do około 105 stopni F. Dostosuj konsystencję z wodą. Powinien płynąć swobodnie z torebki z ciastem.
Aby zakończyć: Wyrównaj biszkopt u góry za pomocą noża do krojenia.
Ciasto pokroić na 2 warstwy.
Rozprowadzić krem na 1 warstwie. Wierzch drugą warstwą ciasta. Rezerwa niewielką ilość kremu ciasto do rozłożenia na boki, niech migdał trzymać.
Na wierzch ciasta rozprowadzić cienką warstwę polewy czekoladowej. Wykonaj natychmiast spiralne linie zaczynając od środka ciasta, używając białego kremówki w torbie z ciastem. Zdobądź białe linie z punktem noża do parkowania, zaczynając od środka i ciągnąc na zewnątrz do krawędzi.
Boki ciasta rozłożyć cienką warstwą kremu z ciasta reserved. Naciśnij prażone migdały.