Boston Cream Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Boston Cream Pie spróbować. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 364 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, wanilia, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Boston Cream Pie gofry z kremem Bezmlecznym i domowym sosem czekoladowym, Boston Cream Pie, oraz Boston Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść separator jaj na małej misce. Rozbij 1 jajko nad separatorem, aby oddzielić żółtko od białka; następnie oddziel drugie jajko. (Zachowaj białka na inny przepis.) W małej miseczce umieścić żółtka. Żółtka ubić widelcem lub trzepaczką do wymieszania. Wymieszać w 1 1/2 szklanki mleka; odstawić.
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszać 1/3 szklanki cukru granulowanego, skrobię kukurydzianą i 1/8 łyżeczki soli do wymieszania. Stopniowo mieszaj mieszaninę jaj do mieszaniny cukru. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę; zdjąć z ognia. Wymieszać 2 łyżeczki wanilii. Naciśnij folię foliową na powierzchni wypełnienia, aby zapobiec tworzeniu się twardej warstwy na górze. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż zestaw, ale nie dłużej niż 24 godziny. Podczas gdy nadzienie chłodzi, Kontynuuj przepis.
Rozgrzej piekarnik do 177°. spryskaj sprayem dno okrągłej patelni o średnicy 9 cali.
W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, zatrzymując się często zeskrobać ciasto z boku i na dole miski z gumową szpatułką. Beat na wysokiej prędkości 3 minuty, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać miskę.
Wlać ciasto na patelnię; użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać ciasto z miski, równomiernie rozprowadzić ciasto na patelni i gładką górę ciasta.
Piec około 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne ciasto w patelni na stojaku chłodzącym 20 minut, a następnie wyjąć na stojak chłodzący, aby zakończyć chłodzenie całkowicie, około 1 godziny.
W rondlu 1-quart, roztopić 3 łyżki masła i czekolady na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie, w szklance 1-cup miarki, kuchenka mikrofalowa wody odkryte na wysokie 15 do 30 sekund lub aż gorące.
Usuń mieszaninę czekolady z ognia. Wymieszać z cukrem pudrem i 3/4 łyżeczki wanilii. Wymieszać 3 łyżki ciepłej wody. Mieszaj dodatkową wodę, 1 łyżeczkę na raz, aż lukier będzie gładki i wystarczająco cienki, aby się rozprzestrzenił.
Aby podzielić ciasto poziomo na pół, zaznacz środkowe punkty wokół boku ciasta wykałaczkami. Używając wykałaczek jako przewodnika, przeciąć ciasto długim, ostrym nożem, za pomocą ruchu w przód iw tył. Na talerzu do serwowania umieść dolną warstwę z wyciętą stroną do góry.
Rozprowadź wypełnienie na dolnej warstwie. Top z wierzchu ciasta, wyciąć stronę w dół.
Rozłóż glazurę na wierzchu ciasta, za pomocą metalowej szpatułki lub tylnej łyżki, pozwalając, aby niektóre glazury mżały po stronie ciasta. Przechowywać w lodówce odkryte aż do podania. Pozostałe ciasto należy przechowywać w lodówce.