Bostońskie ciasteczka z kremem
Ciasteczka Boston Cream Pie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis służy 48. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 1 g białka i 3 g tłuszczu. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 268 osób. Mieszanka cukru cukierniczego, gęstej śmietanki do ubijania, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 11% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Wafle Boston Cream Pie z bezmlecznym kremem cukierniczym i domowym sosem czekoladowym, Boston Cream Pie i Boston Cream Pie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Mieszaj mleko i śmietanę, aż masa będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień do niskiego; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkiem; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z wanilią. Studzimy przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Przełożyć do małej miski. Dociśnij woskowany papier do powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij żółtka, jajko, wanilię i skórkę cytrynową.
Połącz mąkę tortową, mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką i dobrze wymieszać.
Nakładać zaokrąglonymi łyżeczkami w odstępie 2 cali na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 5-7 minut lub do momentu, aż będą twarde w dotyku.
Wyjąć na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
Rozsmaruj krem na spodzie połowy ciasteczek; przykryj pozostałymi ciasteczkami.
Aby przygotować lukier, w małej misce umieść czekoladę i masło. W małym rondlu zagotuj śmietanę.
Polać czekoladą i masłem; ubić, aż będzie gładkie. Wymieszaj cukier cukierniczy.
Rozłóż na ciasteczkach; pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.