Need a deser wegetariański? Borówkowa budyń z twarogiem cytrynowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, chleb, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Borówkowa Budyń Z Twarogiem Cytrynowym, Mała jagodowa budyń z sosem cytrynowo-twarogowym, oraz Babeczki Z Twarogiem Jagodowym Cytrynowym.
Instrukcje
1
Aby przygotować puddingi, połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Dodać chleb, podrzucając delikatnie do herbu. Przykryć i schłodzić 30 minut lub do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Połowę mieszanki chleba podziel równomiernie pomiędzy 8 (6-uncji) ramekinów lub kubków kremu pokrytych sprayem do gotowania; posypać równomiernie 3/4 szklanki jagód. Pozostałą mieszankę chlebową podzielić na ramekiny; wymieszać z 3/4 szklanki jagód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Jagody
Budyń
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Każdy ramekin przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia Aluminiowa
6
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 15 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut lub aż nóż włożony w centrum wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
8
Aby przygotować twaróg cytrynowy, połącz 1/3 szklanki cukru i 1 jajko w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką. Gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści i mieszanina ma jasny kolor, stale mieszając. Wymieszać sok z cytryny i masło; gotować 2 minuty lub aż mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Masło
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
9
Umieść rondel w dużej misce wypełnionej lodem na 5 minut lub do czasu, aż lemon curd ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
10
Podawać z twarogiem cytrynowym na ciepłych puddingach chlebowych.