Borówka z malinami
Borówka z malinami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 11g białka, oraz 54g tłuszczu. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka migdałów, skórki cytrynowej, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Blueberry Fool, Blueberry fool, oraz Blueberry Fool.
Instrukcje
W małym rondlu umieść jagody i dodaj 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę. woda i skórka z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż jagody zmiękną i uwolnią płyn, około 5 minut. Wymuś jagody przez sito o drobnych oczkach do dużej miski; wyrzuć ciała stałe. (Będziesz miał około 1/2 szklanki napiętej miąższu i soku.) Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, o 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i tosty, często mieszając, aż lekko rumiane i pachnące, o 5 protokół.
Wyjąć z blachy do pieczenia i ostudzić.
Śmietanę i jogurt połączyć w dużej misce.
Dodaj pozostałe 2 łyżki. cukier i ubić mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż mieszanina utworzy sztywne szczyty. Bitą śmietanę podzielić na 2 części i delikatnie złożyć jedną połowę na jagody.
Łyżka trochę zwykłej bitej śmietany na dno 8 4-lub 6-oz. okulary.
Dodaj do każdego warstwę malin, umieszczając je wokół krawędzi, aby były widoczne. Wierzch warstwą mieszanki borówek. Kontynuuj nakładanie warstw, aż szklanki będą pełne. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Top z jagodami i prażonymi migdałami tuż przed podaniem.