Borówka-Wafle Pełnoziarniste
Jagodowe gofry pełnoziarniste mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szybkie gotowanie owies, mąka, sojowy wanilia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Borówka-Wafle Pełnoziarniste, Gofry Pełnoziarniste, oraz Gofry Pełnoziarniste dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko spryskaj gofrownicę sprayem do gotowania; podgrzewaj gofrownicę. W dużej misce wymieszaj mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, owies, proszek do pieczenia i sól. W małej misce wymieszaj mleko sojowe, olej i produkt jajeczny, aż do dobrze wymieszanego.
Dodaj mieszaninę mleka sojowego do mieszanki mąki na raz; mieszaj, aż znikną duże grudki. Delikatnie wymieszać z jagodami.
Wlać nieco mniej niż 1 szklankę ciasta na środek gorącej gofrownicy, rozprowadzając ciasto na brzegach. (Sprawdź instrukcje producenta dla zalecanej ilości ciasta.) Zamknij pokrywę gofrownicy.
Piec od 3 do 5 minut lub aż wafel będzie złoty kolor i zatrzyma się gotowanie na parze. Ostrożnie wyjąć gofra.
Podawać natychmiast. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać z syropem lub owocami.