Borówka i jeżyna Galette ze skórką z mąki kukurydzianej
Jagoda i jeżyna Galette z mąki kukurydzianej skorupa może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, maślankę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Jagodowa Galette z kukurydzianą skórką Tymiankową, Blackberry & Blueberry Lattice-top Pie With Lemon-cornmeal Crust, oraz Loaded Heirloom pomidorowa Galette z kukurydzianą skórką.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 3 składniki (przez sól) połączyć w robocie kuchennym; pulsować dwa razy.
Dodać masło do mieszaniny mąki; pulse 4 do 5 razy lub aż mieszanina przypomina grubej mączki. Z włączonym procesorem powoli dodawać maślankę przez rynnę spożywczą; przetwarzać tylko do momentu, gdy ciasto uformuje kulkę. Delikatnie wciśnij ciasto w 4-calowy okrąg na folii; przykryj. Chill 30 minutes.
Rozpakuj i umieść ciasto na arkuszu pergaminu.
Rozwałkuj ciasto na 15-calowe koło.
Ułożyć ciasto i pergamin na blasze do pieczenia.
Aby przygotować nadzienie, połącz jagody i kolejne 3 składniki (przez sok) w średniej misce; wrzuć delikatnie, aby pokryć. Ułóż mieszankę jagodową w środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Zagnieść krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając na uszczelnienie (ciasto pokryje tylko częściowo mieszankę jagodową).
Połączyć beztłuszczowe mleko i białko jaja w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Ciasto posmarować mieszanką mleczną; posypać równomiernie cukrem turbinado.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy ciasto będzie złociste.
Odstawić na 30 minut; pokroić w kliny.