Borlenghe z pancettą i rozmarynem (chrupiąca krepa z Modeny)
Borlenghe z Pancettanem i rozmarynem (chrupiąca krepa z Modeny) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 30g białka, oraz 54g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano-reggiano, czosnek, pancetta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta z rozmarynem figowym i pancettą, Szparagi z chrupiącą pancettą, oraz Smażone czerwone ziemniaki z pancettą i rozmarynem.
Instrukcje
Mąkę, sól i jajko połączyć w dużej misce.
Dodaj 2 szklanki wody i ubić trzepaczką przez 5 minut lub do bardzo gładkiej. Szybko wymieszać w pozostałej wodzie. Odstawić na 1 godzinę. (Ciasto będzie bardzo cienkie, prawie jak mleko - to jest w porządku . ) Wymieszać razem 1/4 szklanki lardo, pancetta, czosnek, rozmaryn i czarny pieprz w misce do miksowania, aż będzie gładka i odstawić.
Aby ugotować borlenghe, podgrzać 14 do 16-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu i szczotkować 1/4 łyżeczki pozostałego lardo.
Wlać wystarczająco dużo ciasta, aby po prostu pokryć patelnię (tak jak crespella) i powrócić do ciepła. Gotować 4 minuty z pierwszej strony i obrócić ostrożnie. (Tekstura nie będzie jak crespella, ani nic innego, ponieważ jest to oryginalny i wyraźny przysmak. Może pęknie, ale nie przestawaj.) Kontynuować, aż wszystkie ciasto jest gotowy, lub około 10 do 12 borlenghe.
Aby służyć, podgrzej borlenghe szybko na tej samej patelni, posmaruj 1 łyżką mieszanki pancetty, posyp startym serem i podawaj ciepłe, złożone na ćwiartki.