Boribap (ryż i jęczmień z warzywami)
Boribap (ryż i jęczmień z warzywami) jest bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.94 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać microgreens, Prażone mielone nasiona sezamu, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka jęczmienna z warzywami, Na letnie sałatki i jęczmień z warzywami, oraz Prażony jęczmień z mieszanymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jęczmień gotować w dużym garnku z wrzącą wodą przez 35 minut lub do miękkości-żucia.
Podczas gdy jęczmień gotuje, umieść ryż w małym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad ryżem. Ryż zawirować ręką na patelni do mieszania; odcedzić. Powtórz procedurę jeszcze 2 razy.
Dodać 2/3 szklanki wody do odsączonego ryżu na patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Połączyć ryż i jęczmień w dużej misce.
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj marchew; smażyć 2 minuty lub do chrupkiego-przetargu.
Dodaj 1 łyżeczka oleju i cukinii na patelnię; smażyć 1 minutę lub do chrupkiego przetargu.
Dodaj 1 łyżeczka oleju i grzyby na patelnię; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Dodaj 1 łyżeczka oleju i kiełki fasoli na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż kiełki fasoli więdną.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju i szpinaku na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Ułóż warzywa w oddzielnych stosach na mieszance ryżu. Dollop z miso i gochujang; top z microgreens.