Boribap (ryż i jęczmień z warzywami)

Boribap (ryż i jęczmień z warzywami)
Boribap (ryż i jęczmień z warzywami) jest bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.94 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać microgreens, Prażone mielone nasiona sezamu, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka jęczmienna z warzywami, Na letnie sałatki i jęczmień z warzywami, oraz Prażony jęczmień z mieszanymi warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jęczmień gotować w dużym garnku z wrzącą wodą przez 35 minut lub do miękkości-żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
Podczas gdy jęczmień gotuje, umieść ryż w małym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad ryżem. Ryż zawirować ręką na patelni do mieszania; odcedzić. Powtórz procedurę jeszcze 2 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodać 2/3 szklanki wody do odsączonego ryżu na patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
6
Połączyć ryż i jęczmień w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 1 łyżeczkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj marchew; smażyć 2 minuty lub do chrupkiego-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
10
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj 1 łyżeczka oleju i cukinii na patelnię; smażyć 1 minutę lub do chrupkiego przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj 1 łyżeczka oleju i grzyby na patelnię; smażyć 2 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj 1 łyżeczka oleju i kiełki fasoli na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż kiełki fasoli więdną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju i szpinaku na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Ułóż warzywa w oddzielnych stosach na mieszance ryżu. Dollop z miso i gochujang; top z microgreens.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
WarzywaWarzywa
GochujangGochujang
SzpinakSzpinak
MisoMiso
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
19
Wymieszać przy stole.
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia98
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn