Boozy Butterscotch Ice Cream
Boozy Butterscotch Ice Cream to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1731 kalorii, 17g białka, oraz 123g tłuszczu każdy. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, whisky, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 502 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czekolada pokryte Precel masło orzechowe babeczki z Boozy Butterscotch lukier, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
Roztopić masło w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu i gotować, aż pienienie ustąpi.
Dodać cukier i wymieszać, aby pokryć masłem, zwiększając ogień do wysokiej. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina cukru zacznie ciemnieć, a masło pachnie lekko orzechowo, około 2 minut. Szybko ubij śmietanę, uważając na parę.
Ubijać, aż cukier w pełni włączy się do śmietany i zdjąć z ognia.
W średniej misce wymieszać mleko i żółtka, aż będą dobrze połączone. Chochla w gorącej mieszance śmietany około 1/2 szklanki na raz, ubijając stale, aż strona miski będzie ciepła w dotyku, dwa lub trzy razy.
Zawartość miski wlać z powrotem do rondla, stale ubijając, aż mieszanina jaj zostanie w pełni włączona.
Gotować mieszankę na średnim ogniu, często ubijając, aż krem utworzy się z tyłu łyżki, ale przesunięty palec pozostawia czystą linię.
Wyjąć z ciepła i odcedzić do hermetycznego pojemnika.
Wymieszaj whisky, następnie sól do smaku w ćwiartkach łyżeczki. Poziom słoności zależy od ciebie, ale gorący krem powinien smakować nieco bardziej słony niż pożądane gotowe lody. Przykryć pojemnik i schłodzić przez noc lub co najmniej 6 godzin.
Następnego dnia ubijaj lody zgodnie z instrukcjami producenta.
Przelać ubijane lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.