Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin

Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin
Bombes mrożony mus z białej czekolady i malin może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1058 kalorii, 15g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, żelatynę, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tort mrożony z białej czekolady i musu malinowego, Mrożone Ciasto Z Musem Z Białej Czekolady, oraz Mrożony mus z białej czekolady i orzechów laskowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść arkusz formy kopuły na tacy arkusza. Używając pędzla do ciasta, równomiernie pomaluj roztopioną, hartowaną czekoladę na powierzchni każdego z zagłębień formy, upewniając się, że czekolada idzie prosto do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2
Umieść formy w lodówce, aby ustawić.
3
Przygotuj ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. zrób X z masłem na powierzchni tacy z arkuszami i ułóż tacę pergaminem. W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek na dużej prędkości, masło i cukier śmietanę, aż będą lekkie i puszyste, okresowo zeskrobując boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
4
Dodać jajka i żółtka po kolei i dobrze wymieszać po każdym dodaniu. Suche składniki przesiać, mikser obracać na małą prędkość i dodać połowę suchych składników, a następnie połowę maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wymieszać na niskim aż tylko włączone, a następnie dodać resztę suchych składników i maślanki i wymieszać aż tylko włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
6
Wyjąć miskę z miksera stojącego i zakończyć mieszanie ręcznie dużą gumową łopatką, a następnie wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić szpatułką przesuniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec przez 15-20 minut, obracając w połowie, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty i ciasto zacznie odciągać się od boków patelni. Pozostawić ciasto do ostygnięcia przez 15 minut na patelni, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi i umieścić kawałek pergaminu i odwróconej tacy arkuszy na górze i obrócić ciasto do góry nogami na nowy pergamin. Wyciągnij pergamin z góry delikatnie i pozostawić ciasto na odpoczynek przez 10 minut przed cięciem kręgów ciasta za pomocą noża, który jest tego samego rozmiaru, co wnęki formy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przygotuj Mus: w dużej misce zalanej wrzącą wodą rozpuść białą czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
9
Dodaj 2 uncje śmietany trochę na raz, mieszając, aż mieszanina stanie się gładka i ciepła w dotyku. Rozpuścić kwitnącą żelatynę w kuchence mikrofalowej (zatrzymać co 15 sekund, aby to sprawdzić) i wymieszać, aby dodać ją do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
10
Żółtka i sól ubij razem, a następnie dodaj je do mieszaniny czekolady po trochu na raz, ubijając, aby zapobiec ich gotowaniu na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Ubijać mieszaninę przez 1 minutę nad podwójnym brojlerem, a następnie usunąć go z ognia i umieścić w lodówce do ostygnięcia do temperatury pokojowej, punkt, w którym mieszanina nie jest ani ciepła, ani zimna (około 20 minut). W tym momencie mieszanina czekolady będzie mocniejsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Trzepaczka, aby była gładka i elastyczna.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
13
Dodaj 1/4 zimnej bitej śmietany do mieszaniny czekolady i wymieszaj, aby ją rozjaśnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony(4 Porcje) Budyń Błyskawiczny JELL-O Vanilla, Podzielony
14
Dodaj pozostały krem i złóż delikatnie, aby włączyć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1
Umieść Mus w woreczku.
2
Wyjąć schłodzoną formę z lodówki. Mus wlewamy do każdej z muszli, dbając o to, aby wypełniał go tylko do samej góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3
Umieść malinę lub dwie w każdej bombe i gładki mus na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
4
Umieść na każdym z nich okrąg ciasta i delikatnie wciśnij ciasto do musu.
5
Umieść formę na tacy z arkuszami w zamrażarce i pozostaw do zamrożenia na co najmniej 4 godziny.
1
Zamrożone maliny i cukier umieścić w rondlu na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Maliny zaczną się topić, a następnie upłynnią. Wymieszać, aby pomóc rozbić je w garnku. Kiedy owoce zaczynają się gotować, zdejmij z ognia i przepuść sok przez drobny sitko z siatki. Wyrzucić nasiona, schłodzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Talerz deser: Ustaw talerze do porcjowania.
3
Umieść łyżkę sosu na talerzu, a następnie przeciągnij łyżkę przez miejsce, aby stworzyć projekt. Poluzuj krawędzie bomb z form i obróć wnęki na lewą stronę, aby rozpakować bomby. Pozwól im usiąść na 20 minut, aby ciasto mogło rozmrozić, a następnie ostrożnie umieść bombki na talerzach i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn