Bombay Aloo

Bombay Aloo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Bombay Aloo spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 170 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz chili w proszku, mielony kminek, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj aloo chole lub Aloo Chana masala, jak zrobić pendżabski aloo chole, aloo 65 lub ziemniak 65, jak zrobić aloo 65 / aloo s, oraz dum aloo, jak zrobić Dum aloo / dum aloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić ziemniaki i gotować przez 10 minut lub aż częściowo ugotowane. Nie mogą być zbyt miękkie, bo zamienią się w papkę. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Tymczasem cebulę pokroić w plasterki i czosnek pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pomidory, pastę pomidorową, zioła, czosnek i cebulę wymieszać w naczyniu żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać kostki ziemniaczane do mieszaniny i mieszać je ostrożnie, aż pokryte. Margarynę cienko pokroić i ułożyć na wierzchu naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4
Piec przez 20-25 minut, aż ziemniaki będą miękkie i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn