Bombajskie placki ziemniaczano-szpinakowe
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pudełka z przepisami, Bombay potato & szpinak placki może być przepis należy spróbować. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 617 kalorii, 13g białka, oraz 34g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka ¼ kg woskowych ziemniaków, takich jak charlotte, imbir, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3785 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pełnoziarniste placki ze szpinakiem i ziemniakami, Placki Szpinakowe, oraz Placki Szpinakowe.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Aby wykonać nadzienie, podgrzej patelnię z osoloną wodą. Gotując, dodaj ziemniaki i gotuj przez 15 minut, aż będą miękkie. Roztopić masło, a następnie podsmażyć cebulę przez kilka minut.
Dodać kminek, nasiona gorczycy, imbir i chilli i smażyć, mieszając od czasu do czasu, przez około 7 minut, aż będzie miękki. Wymieszać z pastą curry.
Szpinak gotować w kuchence mikrofalowej na wysokości 5 min.
Odcedzić i wycisnąć tyle płynu, ile się da, a następnie posiekać.
Odcedzić ziemniaki i wrzucić je do mieszanki przypraw. Zmiażdżyć lekko, aby rozbić je na kawałki, a nie zacieru. Wrzucić mieszankę przypraw z dużą ilością soli, aby je pokryć, a następnie dodać szpinak, pomidory i kolendrę.
Ostrożnie rozwałkuj ciasto i posmaruj 2 puszki kanapkowe o luźnym dnie 20 cm masłem.
Umyj pierwszy arkusz ciasta i połóż go na blasze, tak aby wisiał na boku. Zrób to samo z innym arkuszem ciasta, aby pokryć drugą stronę puszki (tak, że dwie tworzą krzyż), masło i złóż końcowy arkusz na pół i połóż go w podstawie puszki, aby utworzyć twardą podstawę. Zrób to samo z drugą puszką i pozostałym ciastem.
Łyżką nadzienie do puszki i złożyć ciasto, które jest zwisające tak, że obejmuje nadzienie.
Obficie posmarować pozostałym masłem i posypać nasionami.
Piec przez 35 minut, aż złoty i chrupiące.
Podawać z sałatką i chutney z mango, lub raitą zrobioną przez zmieszanie zwykłego jogurtu z sosem miętowym lub galaretką, jeśli chcesz.