Bogato Duszona Soczewica
Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.87 za porcję. Ten przepis z pomidorów w puszkach ma 28 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka wody, pomidory z puszki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bogato przyprawiony Chutney śliwkowy, Duszona Soczewica, oraz Duszona Soczewica Puy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 170C / 150C fan / 163° / Gas mark 3.
Zacznij od cebuli. Weź dużą patelnię żaroodporną.
Dodaj cebulę, czosnek, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i 2 łyżki wody. Przykryj patelnię i połóż na średnim ogniu. Pocić przez 7-10 minut, aż cebula i czosnek będą miękkie, dodając dodatkowe 2 łyżki wody, jeśli zaczną wysychać. Zdejmij pokrywę.
Dodać przecier pomidorowy. Podkręć temperaturę do góry. Smażyć, stale mieszając, przez 2 minuty, uważnie obserwując, aż przecier pomidorowy będzie lekko rumiany. Kiedy pachnie suszonymi pomidorami, jest gotowy.
Dodaj czerwone Wino i soczewicę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż wino zmniejszy się o połowę.
Dodaj konserwowane pomidory, liście laurowe i 700 ml wody. Gotować przez 5 minut.
Przykryć patelnię i wstawić do piekarnika. Dusić soczewicę przez 30 minut. Zdejmij pokrywę. Dusić przez kolejne 30 minut, mieszając dwa razy, lub aż soczewica będzie miękka, ale nadal utrzymując swój kształt.
Gdy soczewica są gotowane, ciecz powinna być gęsta i tylko na poziomie soczewicy. Jeśli jest za dużo płynu, gotuj przez 1-2 minuty. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Przykryć patelnię szczelnie i pozostawić na 10 minut, aby soczewica nasiąkła przyprawami.