Boeuf Bourguignon może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka bulionu wołowego, grubego boczku, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 12 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Boeuf Bourguignon, Boeuf Bourguignon, oraz Boeuf Bourguignon.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym.
2
Dodać wołowinę i uszczelnić worek; przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
3
Odcedzić mięso i aromaty, rezerwując płyn. Mięso osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
4
Boczek gotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu 8 minut lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
5
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach i odstawić; rezerwy kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
6
Dodać mięso do holenderskiego piekarnika w 3 partiach, i gotować bez tłumienia mięsa 10 do 15 minut na partię lub aż dobrze rumiane; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Wylać Pozostałe kapiące boczek; powrót rumiane mięso i zarezerwowane marynaty do holenderskiego piekarnika, i dodać 2 szklanki bulionu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień i dusić, częściowo przykryte, 2 godziny i 45 minut lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Marynata
Bulion
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
8
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać grzyby i 1/4 łyżeczki. sól; gotować 12 do 15 minut lub aż zbrązowieje, mieszając po 10 minutach. Grzyby odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sól
10
Ciepło pozostałe 2 łyżki. olej w tej samej patelni; dodać cebulę, marchew, i 1/4 łyżeczki. sól i gotować 10 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj grzyby, cebulę i marchew do mięsa w holenderskim piekarniku. Wymieszać 1 łyżeczkę. sól. Kontynuuj duszenie gulaszu 15 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Grzyby
Marchew
Cebula
Mięso
Sól
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
12
Połączyć skrobię kukurydzianą i wodę; wymieszać do gulaszu i gotować 3 do 5 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Gulasz
13
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
14
Przed podaniem posypać boczkiem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Boczek
15
Uwaga: można przygotować gulasz wołowy, całkowicie schłodzić i przechowywać w lodówce do 3 dni.