Boczek kanadyjski, ziemniaki i szwajcarska-Chard Gratin
Kanadyjski boczek, ziemniaki i Szwajcarski-Chard Gratin jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 31g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szwajcarskiego boczku, sól, kanadyjski boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ostrygi-Szwajcarska zapiekanka z boczkiem wiejskim, Szwajcarska Zapiekanka Z Chard I Słodkich Ziemniaków, oraz Słodki ziemniak, szwajcarski Chard i Quinoa Gratin.
Instrukcje
Na średniej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła na umiarkowanie małym ogniu.
Dodaj szwajcarski chard i gotować, aż zacznie więdnąć, o 1 minutę. Wymieszać czosnek i 1/8 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, aż żaden płyn nie pozostanie na patelni, o 2 protokół.
Masło 8-by-8-cala pieczenia lub podobnej wielkości naczynia gratin.
Warstw jedną trzecią ziemniaków w naczyniu i góry z 1/8 łyżeczki każdej soli i pieprzu, jedną trzecią sera, i pół kanadyjskiego boczku.
Rozłóż szwajcarski chardin jedną warstwą. Wierzch z połową pozostałych ziemniaków i posypać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Połowę pozostałego sera i pozostały boczek kanadyjski rozłożyć na ziemniakach.
Do naczynia dodać pozostałe ziemniaki, posypać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu, a na wierzch dodać pozostały ser i 1 łyżkę masła.
Wlać rosół z kurczaka na wszystko.
Przykryć zapiekankę folią aluminiową i piec przez 15 minut.
Zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż ziemniaki będą miękkie, a góra będzie złotobrązowa, o 30 minut dłużej.
Odstawić na 2 do 3 minut przed cięciem.
Rekomendacja wina: Merlot byłby wspaniałym wyborem, aby towarzyszyć temu obfitemu daniu. Wino ma sporą ilość taniny, ale to jest łatwo obsługiwane przez boczek i ser, który będzie podkreślać mięsisty smak merlot, zbyt.