Boczek Hasselback Ziemniaki
Ziemniaki hasselback boczek może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 217 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pietruszki, masło, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki Hasselback z serem i boczkiem, Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), oraz ZIEMNIAKI HASSELBACK.
Instrukcje
Ułóż kawałki boczku na blasze do pieczenia i zamrozić do twardości, około 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Używając ostrego noża, wykonaj poprzeczne cięcia w każdym ziemniaku, w odległości około 1/8 cala, zatrzymując się około 1/4 cala od dołu.
Dodać ziemniaki do wrzącej wody i gotować 4 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i ostrożnie przełożyć na blachę do pieczenia; lekko ostudzić. Pokrój ziemniaki do sucha, następnie włóż 3 kawałki zamrożonego boczku do kawałków każdego ziemniaka, rozstaw boczek równomiernie i pozwól mu wybić się z góry. Roztopić 5 łyżek masła i obficie posmarować ziemniaki i kawałki. Rezerwy nadmiar masła do fastrygowania. Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem.
Przenieść ziemniaki do piekarnika i piec, aż zewnętrzne są rumiane i chrupiące, o 2 godziny, fastrygowanie w połowie z zastrzeżone roztopionym masłem.
Gdy ziemniaki są prawie gotowe, roztopić pozostałe 3 łyżki masła i wymieszać z szalotki, pietruszki i czosnku. Łyżka nad ziemniakami i smażyć jeszcze 5 minut.
Przełożyć na talerz i doprawić solą i pieprzem.