Bochenek z żurawiną i imbirem
Need a lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre? Cranberry pecan & imbir Bochenek może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 21 porcji z 374 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka jaj, dżem morelowy, ekstra pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Chipsy jabłkowo-żurawinowe z polewą imbirowo-orzechową, Pekan Lemon Loaf, oraz Bochenek Bananowo-Orzechowy.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Masłem i podwójną linią podstawę i boki kwadratowej blachy o głębokości 20 cm z pergaminem do pieczenia. Zmiel 100 g orzechów pekan w robocie kuchennym.
Masło posiekać i włożyć do dużej patelni z cukrem, żurawiną, morelami, skórką pomarańczową i sokiem oraz brandy. Powoli doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż masło stopi się, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż owoce będą pulchne i błyszczące.
Zdjąć z ognia i schłodzić przez 30 minut.
Jajka ubić lekko. Mąkę, proszek do pieczenia, zmielony imbir i cynamon przesiać. Wymieszaj jajka, mielone orzechy pekan, pozostałe połówki orzechów pekan, mieszaninę mąki i krystalizowany imbir na patelni, mieszając do dobrze wymieszanego.
Łyżkę do przygotowanej puszki i wygładzić wierzch.
Piec przez 1 godzinę, następnie zmniejszyć temperaturę do 140C / wentylator 120C / Gaz 1 i gotować przez kolejne 1-2 godziny, aż ciasto będzie jędrne i szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w puszce przez 10 minut, wyjąć, a następnie wyjąć papier i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Dżem rozgrzać 1 łyżką wody, następnie wcisnąć przez sito do miski.
Połóż ciasto na desce i umyj wierzch cienką warstwą dżemu, zachowując trochę na później. Powierzchnię lekko odkurzyć cukrem pudrem, następnie rozwałkować marcepan do nieco większej niż wierzch ciasta. Podnieś na ciasto, naciśnij lekko, a następnie przyciąć, aby spełnić krawędzie.
Pozostały dżem posmaruj marcepanem, a następnie udekoruj wierzch suszonymi owocami, orzechami i innymi wybranymi składnikami. Każde ciasto owinąć najpierw pergaminem do pieczenia, a następnie folią. Przechowywać w puszce do 3 tygodni. Może być zamrożony do 2 miesięcy.