Bochenek Z Soczewicy
Bochenek soczewicy może być tylko bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 226 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, soli, jajka i soczewicy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 63%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Bochenek Z Soczewicy, Bochenek Z Soczewicy, oraz Bochenek Z Soczewicy.
Instrukcje
W rondelku zagotuj bulion i soczewicę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości. Na patelni nieprzywierającej podsmaż marchewki, cebulę i grzyby na oleju 10 minut lub do miękkości.
Dodaj bazylię i pietruszkę; smaż 5 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce połącz mieszankę marchwi, gotowaną soczewicę, ser, ryż, jajko, białko jaja, czosnek w proszku, sól i pieprz; dobrze wymieszaj.
Przenieś do 9-calowego. x 5-w. Bochenek pokryty sprayem do gotowania.
Połącz koncentrat pomidorowy i wodę, aż będą gładkie; rozprowadzić na bochenku.
Piec 45-50 minut lub do momentu, gdy termometr włożony do środka wskaże 160°.
Odstaw na 10 minut przed cięciem.