Blood Orange Beaujolais Marmolade
Blood Orange Beaujolais Marmolade to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Ten przepis służy 60. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sody oczyszczonej, krew pomarańcze, regularne sproszkowane pektyny owocowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przepis ten zachwycił 78 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Marmolada Blood Orange, Marmolada Blood Orange, oraz Nieco Tropikalny Chleb Z Pomarańczową Marmoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odmierz cukier do dużej miski i odstaw na bok.
Umyć krew pomarańcze i usunąć skórkę w ćwiartkach. Cienko pokroić skórkę wzdłuż, a następnie z grubsza posiekać ją w poprzek na mniejsze kawałki.
Przełóż skórkę do dużego garnka i dodaj wino, sodę oczyszczoną i 1 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż Skórki zmiękną, 15 protokół.
W międzyczasie grubo posiekaj pomarańcze i usuń wszelkie nasiona.
Przenieść pomarańcze do robota kuchennego i pulsować, aż kawałki pomarańczy są podzielone, ale nadal grube, około 8 impulsów.
Dodać pomarańcze do garnka ze skórką i doprowadzić do duszenia. Dusić, pod przykryciem, 15 minut.
Odmierz mieszaninę. Powinieneś mieć około 5 filiżanek. (Jeśli masz mniej, dodaj trochę więcej wina. Jeśli masz więcej, wyrzuć dodatkowe.) Wymieszać pektynę i masło i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.
Dodaj cukier na raz i przywróć mieszaninę do pełnego wrzenia, ciągle mieszając. Gotować twardo przez 1 minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni Marmolady zimną metalową łyżką. Kadzi marmoladę do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.